Yeni veya büyük ölçüde değiştirilmiş ürün, hizmet ya da sürecin bir pazarlama yönteminin ya da organizasyonel yöntemin işletme içi uygulamalarda, dış ilişkilerde veya iş organizasyonunda uygulanmasını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Bu soruda, belirli bir ürün, hizmet veya sürecin işletme içi uygulamalarda, dış ilişkilerde veya iş organizasyonunda nasıl uygulandığını açıklayan bir kavramı arıyoruz. Verilen şıklar arasında doğru cevabı seçmek için her birini detaylıca inceleyelim:
A) Gelişim
Gelişim kelimesi, genellikle bir şeyin evrimleşmesi, büyümesi veya daha iyi bir hale gelmesi anlamında kullanılır. Gelişim, yenilikten farklı olarak daha çok sürekli iyileştirme veya evrimsel değişiklikleri ifade eder. Örneğin, bir ürünün zaman içinde iyileştirilmesi gelişim olarak tanımlanabilir. Ancak bu, yenilik ile aynı anlama gelmez çünkü yenilik, genellikle daha kapsamlı ve devrimsel bir değişimi ifade eder. Bu yüzden, doğru cevabımız bu seçenek olmayacaktır.
B) Beklenmedik
Beklenmedik terimi, genellikle öngörülemeyen, sürpriz veya rastlantısal olaylarla ilgilidir. Bir yeniliğin beklenmedik olma durumu, genellikle bir gelişmenin veya değişikliğin planlanmamış ve öngörülemeyen bir şekilde gerçekleştiği anlamına gelir. Ancak, bu tanım, pazarlama veya organizasyonel uygulamalarla ilgili yenilikleri açıklamak için kullanılmaz. Yenilik, genellikle bir plan ve stratejiyle gerçekleştirilir ve "beklenmedik" bir kavramla ilişkilendirilmez. Bu nedenle bu da doğru cevap değildir.
C) Hedeflenen
Hedeflenen terimi, bir amaca ulaşmayı veya belirli bir hedefe odaklanmayı ifade eder. Pazarlama yöntemleri veya organizasyonel stratejiler genellikle hedeflenmiş sonuçlara ulaşmak için planlanır. Ancak, "hedeflenen" terimi, yeniliğin doğrudan tanımını yapmaz. Yenilik daha çok yenilikçi bir değişiklik veya uygulama anlamına gelir ve sadece hedeflenmiş sonuçlar elde etmeye yönelik bir strateji değildir. Bu yüzden doğru cevap olmayacaktır.
D) Yenilik
Yenilik, yeni veya büyük ölçüde değiştirilmiş bir ürün, hizmet, süreç veya organizasyonel yöntemin uygulanmasını ifade eder. Yenilik, mevcut durumu değiştirme ve iyileştirme amacıyla yapılan köklü değişikliklerdir. Bir yenilik, genellikle işletme içi uygulamalarda, dış ilişkilerde veya iş organizasyonunda yapılan yeni uygulamalardır ve iş dünyasında genellikle rekabet avantajı sağlamak, verimliliği artırmak ve müşteri memnuniyetini yükseltmek amacıyla kullanılır. Yenilik, yalnızca yeni bir şeyin oluşturulması değil, aynı zamanda mevcut bir şeyin büyük ölçüde değiştirilmesi anlamına gelir.
Sonuç
Sorudaki tanıma en uygun kavram Yeniliktir, çünkü bu kavram, yeni veya büyük ölçüde değiştirilmiş ürün, hizmet veya süreçlerin işletme içinde veya dışında uygulanmasını ifade eder. Doğru cevap D şıkkı Yenilik seçeneği olacaktır.
Bulabilirim.com KOSGEB Ekibi