Genel Sorularınız kategorisinde tarafından

Platonik aşk yaşamak ne demek? Platonik aşk ne demek?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Platonik aşk ne demek? Platonik aşk yaşamak ne demek?

Platonik aşk ne demek kısaca açıklamamız gerekirse cinsellikten çıkarak tinsele dönüşen aşkı platonik aşk olarak ifade etmekteyiz. Halk arasında platonik aşk tek taraflı, karşılıksız aşk anlamında kullanılmaktadır. Platonik kelimesi ünlü düşünür Platon'un isminden gelmektedir. Platon Devlet isimli eserinde platonik kelimesini ideal yani olmasın gereken devleti ifade edebilmek için kullanmış olsa da günümüze bahsettiğimiz gibi karşılıksız aşk olarak gelmiştir.

Buraya kadar olan kısım işin biraz bilimsel tarafıydı. Şimdi hayatın gerçeklerine geçelim.

Platonik aşkta kişi aşığım zanneder ya da zannettiğine aşık olur :) Saksıda sulanmayı bekleyen çiçek olmaktır platonik aşk. Geçen her gün kendinizden bir şeyleri kaybettiğinizi hissedersiniz. Bazen karşı tarafta eridiğinizi, yok olduğunuzu görür görmesine ancak onun için sıradan biri olduğunuz için umursamaz. Sizden eksilenlerle o kendini ihtiyacı kadarı, istediği kadar tamamlar. Sizde eksilecek, onda tamamlanacak bir şey kalmadığında ise genellikle gider…. Ta ki kendisini tekrar eksik hissedene kadar. Siz ise onunla zaman geçirmek veya ondan uzak kalmak arasında kazanamayacağınız bir savaşla ömrünüzü harcarsınız.

Platonik aşk nasıl unutulur, platonik aşk nasıl geçer, platonik aşk nasıl biter?

Platonik aşk nasıl kurtulurum, platonik aşk nasıl atlatılır: Platonik aşk cesaretin sıfır olduğu, bazı şeylerin hiç bir zaman söylenmemesi gereken aşktır. Cesaretin sıfırdan büyük olduğu anda platonik aşk yok olur yerini ya karşılıksız aşka ya da bir ilişkiye bırakır.

Ek bilgi:

Platonik aşk ingilizcesi ne demek: platonic love

Bulabilirim.com Destek Ekibi

tarafından
+1
Ona "seni yıllardır seviyordum" dediğimde bana bu cümleni sineye çekiyorum dedi. (sineye çekmek ne demek: istenmeyen bir durumu kabullenmek zorunda kalmak, bu duruma ister istemez katlanmak.) Hiç söylenmemiş kabul ediyormuş. Sen benim sevgimi sakın sineye çekme. O kadar büyük sevgi sineye çekilmez, çekilemez çünkü. Her zaman söylediğim bir söz vardır. Bana acı veren kolum olsa keser atarım. Bu sefer konu kalbim olunca çok zor oldu. Ancak artık kalbimi çıkartma zamanı da geldi.
tarafından
Platonik aşk iyidir :) Hesapsız, kitapsız ve beklentisizdir platonik aşk. Küçük şeylerden mutlu olursun. Mesela güldüğü zaman acaba ben mi güldürdüm dersin. O ihtimali bile seversin. Uzaktan sevmek iyidir. Pişmanlık yok, hayal kırıklığı yok. En önemlisi ayrılık yok. Zaten hiç birleşmemişsiniz ki :)

İlgili sorular

1 cevap
21, Eylül, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1, Ağustos, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
6, Mayıs, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
6, Mayıs, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1, Mayıs, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,576 soru

16,754 cevap



...